4. rész A következő új autóm? (Winkler Robi után szabadon) KIA Sportage női szemmel

Autóteszt kicsit másként

4. rész

Jártunk talán az Óperenciás tengeren is túl, de egyszer minden mese véget ér

Az elmúlt 2 hónapban jól összeszoktunk! Mondom én, de remélem jól érezte magát nálunk a KIA SPORTAGE is. Biztosan elégedett volt velünk, hiszen majdnem 4000 km-t utaztunk együtt, bejárva a környéket és néhány gyönyörű helyét a világnak.

 

 

kép: Megálltunk egy kicsit Skofja Loka előtt és megcsodáltuk a Júlia Alpokat (Szlovénia)

Összegezzünk tehát: A KIA SPORTAGE szolgáltatásai kiválóak. Minden amiről már korábban is írtam, például a tágas utastér, jó hangtechnika, remek fék, esőérzékelős ablaktörlés, kényelmes ülések stb.  Átlag 7,5 l/km fogyasztás, város, autóút ás autópálya  kombóban. Tehát minden benne van, amire egy "átlagos" autósnak szüksége lehet.

 

 

Kép: Kamnik (Szlovénia) Utolsó pillanatban foglalt szuper szállásunk. Ne hagyjátok ki ha arra jártok.

Mi az, amit egy nem átlagos autós esetleg máshogy értékel: A világítás remek, csak kicsit furcsa, hogy a tompított fényszóró miért "U" formában világít? A két lámpa fénycsóvája között furcsa módon fut előtted egy sötét folt. Lehet, hogy csak be kellett volna állítani a fényszórókat? A reflektor viszont páratlanul élesen és messzire vetíti a fényt és foltmentes.

 

 

 

Kép: Kamnik (Szlovénia)

 

Ahogy fiatal barátom mondaná, a gázpedál "nekem nem a barátom". Azaz, ha nem buszpedál lenne, hanem a hagyományos (felülről lelógós:-), akkor talán a női lábaknak is könnyebb lenne a gázadás. Sajnos nem találtam meg azt a szandál, vagy cipő típust, amivel kényelmesen tudtam volna kezelni a pedált, egyiknek a talpa sem tudott olyan ponton találkozni a pedállal, hogy az a fránya erő-erőkar úgy működjön, ahogy én szerettem volna.

 

 

Kép: Csúnya fotó a (buszos) gázpedálról:-)

A szervizes fiúk furcsán néztek rám mikor közöltem velük, hogy ez az autó 110 km-es sebesség felett bizony 440 Hz feletti hangon sípolgat, majd magasabb sebességnél állandóan sípol. (kb. 1000 Hz-en. Kimértem!!:-)) Mondjuk, mi megoldottuk a problémát egy kis nyári laza és hangosabb zenehallgatással. Azt azért el kell mondanom, hogy ez a kis nüansz nem a fajta eredettől való genetikailag örökölt hibája, csak ez az egyed ciripel. Ahogy az autót visszavittem, már kezelésbe is vették a kicsikét gondos kezek, úgyhogy megszabadítják a kellemetlenségétől.

 

 

Kép: Rovinj (Istria, Horvátország) Szirén hangok helyett egy kis hangulat

Nekünk hiányzott a robbanékonysághoz, a hegyekben való emelkedőn járáshoz, előzéshez még néhány lóerő. Mikor 4-en ültünk az autóban csomagokkal, (nem nagyokkal mint a balatoni kiránduláskor) bizony sokszor kellett hármasba visszakapcsolni. Ha valaki nem "papisan" és nagyon takarékosan szeretne autókázni a városban, és hegyen-völgyön, akkor válasszon nagyobb teljesítményű SPORTAGE-t.

 

 

Kép: Utolsó hosszabb úton Cesky Krumlovban 

Vidáman, pihenésben, kirándulásokban és élményekben gazdagon telt a nyár a KIA SPORTAGE-val. Nem felejtjük a kényeztetést! :-)

Köszönjük a lehetőséget KIA Motors Hungary Kft. (Pártoljon mellénk más autótípusokkal is a szerencse! )

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én