3. rész A következő új autóm? (Winkler Robi után szabadon) KIA Sportage női szemmel

Autóteszt kicsit másként

3. rész

Induljon a kaland, szóljon a rock! Utazunk!!!!

Ha nagyjából mindent magadra szabtál és úgy érzed készen állsz az útra, indulhat a kaland a KIA SPORTAGE-el!

 

Ha csak baráti kiruccanásra indulsz, ültesd hátra a férfiakat! Készíts be nekik egy hátsó szivargyújtóról működtethető kis sörhűtőt, állítsd be a kedvező üléstámla dőlésszöget, hajtsd le a könyöktámaszt, ott elfér két megkezdett doboz sör és ők még 190 cm fölötti magassággal, szöcske lábakkal is olyan kényelemben érezhetik magukat, mint még soha!(....ha el lesznek magukkal foglalva,nem is szólnak bele a vezetésbe)

Irány az Őrség! Jó lesz a vasi, zalai tájakon az autókázás! Hadd ismerje meg ez a fővárosi fenegyerek az országot-világot!

 

Ausztriának mentünk, mert ott kellemesen kanyargósak és tudvalévően nagyon jó minőségűek az utak. A SPORTAGE alig hallható hangon duruzsol, sőt álló helyzetben rá kellett néznünk a műszerfalra, hogy jár-e a motor. 

A középkonzolon ott a rádió és az automata légkondi. A rádiót egy kis ügyességgel hangolhatod a kedvelt hangszínedre, de igazán jól szól benne a basszus. A légkondi pedig mindkét oldalról állítható, vagy szinkronizálható. Forróvérű utasok akkor is simán fagyasztóra tehetik magukat, ha te nem akarsz jégkockaként kiszállni.

 

Első hosszabb utunkon én a vezető mellett utaztam. Itt azért hiányoltam, hogy nem tudok az ülésen magasságot állítani, kicsinek éreztem magam ebben az óriásban. Majdnem ki sem láttam a szélvédőn:) Másik hátránya annak, hogy nem tudtam feljebb ülni: bizony azt a fránya légkondit bárhogyan is állítottam a levegőbeáramlást, mindig csak a szemembe fújta a levegőt. Estére kezet foghattam a piros szemű nyúllal.

Hosszabb országúti autókázás átlagfogyasztásának eredménye bizony figyelemreméltó, ha hiszitek, ha nem 6,1 l.

 

 

Ekkora autóval, ha teheted, ne indulj egyedül, hiszen a csomagtartóba még egy kisgyerekes család egész gyerekszobástól is belefér, vagy ha nagyon akarod, akkor a metál banda fél hangszerkészletét is roadolhatod. 

A Balcsira már én vezettem, persze nem is tudtam überelni ezt az alacsony fogyasztást. Talán nekem másképpen fekszik a lábam a gázpedálra? Mondjuk nem női lábméretre, meg cipőre tervezték a pedált, valahogy nem találtam annyira kényelmesnek a buszpedál szerű megoldást. 

A takarékosság jegyében ebben a nagy autóban is "csak" 1,6-os motor van, így aztán sűrűn kell visszakapcsolgatni a sebességváltót ahhoz, hogy ki lehessen ugrani egy előzésnél. Nekem csak 6,7-es fogyasztás sikeredett.

"Nekem a Balaton a Riviéra" de szerintem a SPORTAGE is szereti, nagyon szépen pózolt a badacsonyi hegyek előtt a golfpálya szomszédságában:

A balatoni nyaraláshoz ugyan nem vittük el az egész házat, de majdnem! "Ha már nagy autóval jöttök ugye befér a SPORTAGE-ba a mi cuccunk is?"- kérdezték a barátaink.  A felkérésnek nem tudtunk nemet mondani, így kicsit futurisztikus kép tárult elénk induláskor. EEEEZ mind be fog férni? (tűzifa, cukkini, sárgabarack, bor, ventilátor, liegematte, tej, kukta, balta, ágynemű, olaj, ecet, bőrönd, körömolló szúnyogriasztó és még sorolhatnám....).......és befért:-)))))

 

 

Folytatásban talán már kicsit rövidebb leszek szóban, inkább fotókkal szórakoztatlak benneteket...

Ajánló
Kommentek
  1. Én