2. rész A következő új autóm? (Winkler Robi után szabadon) KIA Sportage női szemmel

Autóteszt kicsit másként

2. rész

A KIA Sportage kényeztet.

A vezető ülése olyan kényelmes, mintha egy fotelben ülnél. Nem nyomja a combodat, ki tudod támasztani a hátadat, előre-hátra föl-le liftezgethetsz, hogy megtaláld a legkényelmesebb üléspozíciót. az ülés szövete kellemes, még rövid szoknyában sincs az az érzésed, hogy az anyaga agyoncsipkedi a combjaidat.

Bár ülésszellőztetés nincs ebben a kocsiban, (nem is tudom milyen lehet?) szerintem jól fogjuk bírni a hosszabb meleg nyári utakat is.

Állíthatsz a kormányon is le-föl, előre-hátra, így nem kell lógnod a magasra állított kormányon. A biztonsági övet is a magasságodhoz igazíthatod, szintén minden különösebb erőfeszítés  és körömbaleset nélkül.

De a KIA SPORTAGE bármennyire is figyelmes veled, egy dolgot viszont nem tud! Kivenni a hajadból a csatot, amivel feltűzted! Így, ezt tedd meg, mielőtt beülsz, mert pont ott van a fejtámla, ahol a kemény csat és emiatt olyan buta fejtartásban fogsz ülni, hogy aki lát, biztosan kiröhög, nem utolsó sorban pedig állati kényelmetlen!:-) Kipróbáltam!:-)

Ha induláskor nem kell SOS a gyerekért, vagy munkába rohanni, akkor azért érdemes kicsit elidőzni és nézelődni, állítgatni az első ránézésre női szemmel is mutatós, de rengeteg kütyüt.

Tükrök kívül és belül.

A hajunk ugyan rendben van már, de ha lehajtom a napellenzőt, jó minőségű kozmetikai tükör van beépítve egy kis tolóajtó mögé rejtve. (Én nem nagyon szoktam használni, de ha épp rúzsozni volna kedvem, ami általában nincs, akkor arra jó :-)) Ami viszont a vezetéshez elengedhetetlen az a "fényérzékeny" belső visszapillantó tükör. Olyan okos, hogy ha sötétben mögötted jön egy autó, akkor elsötétedik, hogy a másik autó fénye ne vakítson el. A motorosan belülről állítható két külső visszapillantót magad is becsukhatod. (menetközben azért neeee!) Ez jó szolgálatot tesz egy ekkora autónál, ha szűk a kapu, vagy a garázsbejárat. Hogy parkoláskor ne legyen senkinek az útjában a két visszapillantó, akkor a távirányítós ajtónyitó-záróval bezárod, és behajtja a csinos fülecskéit. (Ha pont pattanást akarnál ellenőrizni a tükörben kiszállás után, akkor addig ne zárd be az ajtót, mert a fejed nem fér be a tükör mögé!)

 

 

Mi ez a sok izé a kormányon?

Gombok, kapcsolók stb. minden ami megkönnyíti  vezetés közben az életedet. Ne felejtsd el összehangolni a telefonodat az autó bluetooth-jával, aztán máris nem kell vezetés közben a telefonodért kapkodni, egy kézzel manőverezni telefonálás közben, hiszen egy kattintással a kormányon felveheted és cseverészhetsz a barátnőiddel az új trendekről, vagy idegeskedés nélkül tárgyalhatsz a főnököddel anélkül, hogy szabályt sértenél és balesetet okoznál. Javaslom, hogy a pasis témákat mégis inkább álló autóval tárgyald ki, mert hátha elhomályosodik a látásod. (A kartámaszban jó sok cucc, többek között rengeteg papírzsepi is elfér!)

Egyébként van itt még tempomat kapcsoló, program görgető, rádió halkító- erősítő, meg mindenféle beállításához szükséges infógomb. (de erről olvass inkább az autó használati útmutatójában, ami akkora kb. mint az Egri csillagok)

Tegnap esett az eső mikor beültem az autóba, az ablaktörlő meg elindult magától.....szóval tudja és tudja és tudja....még ezt is! :-)

Folytatásban: Induljon a kaland, szóljon a rock....utazunk!

Ajánló
Kommentek
  1. Én