1. rész A KÖVETKEZŐ ÚJ AUTÓM? KIA Sportage női szemmel (Winkler Robi után szabadon)

Autóteszt kicsit másként

1. rész

Három éve egy határozott, gyors és most már bizonyítottan jó döntés eredményeként vásároltam egy KIA Cee'd kombit.

Mivel bekerültem a KIA-sok nagy családjába, meghívtak egy új autó bemutatóval egybekötött kellemes estére a soproni KIA autószalonba. megcsodáltuk az új járgányokat, kicsit sajnálkoztunk, hogy épp most nem tudunk venni egyet.....és csípjetek meg! Nyertem ezen az estén egy 2 HÓNAPOS (nem elírás!!) 2 HÓNAPOS tesztvezetési lehetőséget. Állítólag az egész országból most éppen én voltam ez az egyetlen szerencsés.

Úgy gondolom, rengeteg, fiús, lóerőkkel és számokkal terhelt írást olvashattatok már erről az autóról, de nézzük meg a kicsikét (hahaha, igazából óriást) női szemmel is!

Winkler Robitól itt olvashattok KIA Sportage tesztet: http://totalcar.hu/tesztek/2016/04/05/kia_sportage_16/ "komoly" férfias szemlélettel, rengeteg adattal és ugyanerről az autóról, amit én is megkaptam.  

Az a hír járja a köztudatban, hogy egy autónál a nőket a szín érdekli a legjobban. Nem mondanám, hogy ez a meghatározó nálam, de ebben a pezsgős púder színű autóban az a jó, hogy nem látszik rajta annyira a kosz. A formája talán jobban dominálna, ha mondjuk piros lenne, mint az EB reklámokban. De nézzük a dolgok praktikus oldalát!

 

 

Nos, szóval térjünk vissza erre az autócsodára!

Mit is látsz rajta kívülről? Ha mellé állsz, hát bazi nagy, tekintélyes jószág. Ha az oldaláról közelítesz, csinos, ha előröl, akkor az orra kifejezetten haragos azzal a LEGO műanyag hűtőráccsal. Így, ha valami, akkor ez az egy, ami számomra ronda, de ez igaz majdnem mindegyik KIA hűtőrácsára. A hátsója formás, igazi nagyautós. Mikor beálltam vele az udvarra , 2 éves Nóri megsimogatta és közölte velem: "Ez szép!" Ha egyben nézzük ezt az autót, igazat adok a legkisebbnek, mert ugye "szép az, ami érdek nélkül tetszik" :-)

Üljünk be!

Nyár van, tehát rövid szoknya, csini cipő szezon, műköröm és feltűzött haj. Most ezt a részt csak csajoknak írom, mert ha egy autónál utálni való dolog létezik,az többek között a kilincs. Lányok, itt nem gond a hosszú köröm, mert elfér! Az ajtókat nem alulról felfelé kell kinyitni, ami komoly körömtöréseket okozhat, ha hirtelen lecsúszik a kezünk a kilincsről. Szépen megmarkolható és biztonságosan nyitható kilincseket kaptunk. Az ajtókat hatalmasra nyitva kényelmesen besuttyanhatunk az ülésbe, úgy, hogy nem látszik ki még a miniszoknyából sem a popsi.(tudom a srácok most fújjognak, ha mégis olvassák) Magas üléspozíció lévén, nagyon könnyű beülni és itt most ne csak a fiatalabb korosztály szempontjait nézzük, hanem kicsit nehezebben mozgó idősebbeket is vegyünk figyelembe. 

Jó hogy nyár van, és nem kell használni az autós világ egyik legjobb dolgát az ülés és kormányfűtést. Ebben az autóban minden ülés külön-külön is fűthető. A Cee'd-ben ez volt az egyik legnagyobb öröm télen, mivel szabadban parkolok és bizony a mínuszokban induláskor hálásan gondolok a tervezőkre. Rengeteg felesleges teát és tőzegáfonya kapszulát spórolhatunk vele. :-) (ugye értitek mire is gondolok?!) 

Nos a SPORTAGE kényeztet...

Folytatásban: ülünk, nézünk a tükörbe, kapcsolgatunk és beültetjük a hátsó ülésre a pasikat!

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én